De Estlandse Tak:

Michael Pul

Michael Pul
Van de Estlandse tak weten we door het verhaal over Michael Pul, een schipbreukeling in de Antarctische Zuidzee. Michael Pul werd geboren op een Estlandse boerderij en ging als 12 jarige naar zee. Hij was ongeveer 19 toen zijn schip de "Dundonald" op 7 maart 1907 ten onder ging bij Disappointment Island een klein onbewoond eiland, een 450 km ten zuiden van Nieuw Zeeland. Mede door zijn inzet hebben bijna alle 16 bemanningsleden die kans zagen aan land te komen de ramp overleefd. In 1926 is hij, in Groot Brittannie, getrouwd met Karen Huskonnen en naar Australie verhuisd. Daar heeft hij tot zijn dood in 1960 in Sydney in de haven gewerkt . Hij liet een zoon en een dochter na .

De overlevenden van de Dundonald aan boord van de Hinemoa

(foto met dank aan: The Canterbury Museum, Christchurch, Nieuw Zeeland)
Hier, bij het frame van hun huidenboot, die hun redding was geweest, enkelen van de overlevenden aan boord van de Hinemoa. Van links naar rechts Mickey Grattan, Bob Ellis, Michael Pul en Karl Knudsen.

© Alle gegevens en afbeeldingen op deze site zijn eigendom van The Pul Project of van de verschillende bijdragende familie's. Zonder schriftelijke toestemming van The Pul Project mag  niets gekopieerd of gelinkt worden.
© All information and pictures on this site are the property of The Pul Project or of the different  family's. Without written permission from The Pul Project nothing may be copied or linked.