De Noord-Veluwsche Tak:

Schematische Voorstelling van de Stamboom

Op basis van de gegevens van de genealoog Marco Schelling weten we dat de Noord-Veluwsche tak is voortgekomen uit Michael Theussen Haeck (ook Michel Thijssen genaamd) die rond 1620 uit Gummersbach (Duitsland) kwam en zich bij of in Ermelo op de Noord Veluwe heeft gevestigd en daar, in 1661, is overleden. Hij was de eerste schoolmeester van Ermelo.

Hij is tweemaal getrouwd geweest. Uit zijn eerste huwelijk, met een ons onbekende vrouw, kwam Wolter Michelsen (ook Wolter van de Beek genaamd) voort. Over kinderen uit zijn tweede huwelijk, op 17 april 1650, met Janneke Goossens uit Harderwijk, zijn ons geen gegevens bekend.

Wolter Michelsen (ook : Wolter van de Beek genaamd), zoon van Michael Theussen Haeck, was onderschout van het ambt Ermelo. Hij had 7 kinderen bij een ons onbekende vrouw. Zijn zesde kind, een zoon genaamd Evert Woltersen (ook Evert van de Beek genaamd) was geboren te Ermelo, en aldaar gedoopt op donderdag 24 september 1676.

Deze Evert Woltersen kreeg 5 kinderen, bij een ons onbekende vrouw. Zijn derde kind, een zoon genaamd Wouter Evertsen Pul, geboren te Ermelo: Tonsel, gedoopt op 30 augustus 1705 is de eerste ons bekende Pul in deze tak. Waar de naam Pul vandaan komt is een raadsel. (zie ook Willemtje Goossensdr Pul in 1743 )

© Alle gegevens en afbeeldingen op deze site zijn eigendom van The Pul Project of van de verschillende bijdragende familie's. Zonder schriftelijke toestemming van The Pul Project mag  niets gekopieerd of gelinkt worden.
© All information and pictures on this site are the property of The Pul Project or of the different  family's. Without written permission from The Pul Project nothing may be copied or linked.